ועידת האקלים COP29 בבאקו סיפקה במה ייחודית לישראל להציג את הישגיה המרשימים בתחום הבנייה הירוקה. בזכות שיתוף פעולה בין מגזרים, הצליחה ישראל להוביל שינוי סביבתי שזוכה להכרה בינלאומית.
בביתן הישראלי שהוקם במסגרת ועידת האקלים COP29, נערך אירוע מיוחד שעסק בהישגי ישראל בתחום הבנייה הירוקה תחת הכותרת: “מהפכת הבנייה הירוקה בישראל – מיישום מקומי לסטנדרט לאומי”. האירוע הדגיש את תפקידה של ישראל כחלוצה בתחום זה, עם הישגים שמובילים לשיפור סביבתי משמעותי ולשיתוף פעולה בין מגזרים.
שיפור סביבתי עם מבט לעתיד
לדברי אדריכל יקיר למדן, ראש תחום בנייה ירוקה במשרד להגנת הסביבה, “המעבר לבנייה ירוקה אינו רק כלי להפחתת פליטות גזי חממה, אלא גם מפתח ליצירת סביבות חיים בריאות ונעימות יותר לדורות הבאים.” הוא ציין כי תקנות חדשות שהוכנסו לתוקף ב-2022 הובילו לבנייתם של מעל 1,500 מבנים ירוקים בשנת 2023 בלבד.
מאיה קרבטרי, מנהלת מחלקת סביבה ותכנון בפורום ה-15, ציינה כי “ישראל הפכה לדוגמה עולמית בזכות אימוץ תקן הבנייה הירוקה על ידי עיריות פורום ה-15 לפני יותר מעשור. החדשנות המקומית שלנו הפכה לאבן דרך בינלאומית בהתמודדות עם שינויי האקלים.”
אילת מובילה את הדרך
אילת, העיר הדרומית בישראל, בולטת במיוחד בהובלת פרויקטים סביבתיים. אסף אדמון, מנהל היחידה לאיכות סביבה אילת-אילות, סיפר על הישגי העיר בתחום האנרגיה המתחדשת והתחבורה החכמה. “אילת מתקדמת לקראת יעד שאפתני להיות עיר מאוזנת פחמנית עד 2030,” אמר אדמון. הוא הוסיף כי אילת הפכה למודל עולמי בזכות הצלחותיה בתחומים אלה.
שיתוף פעולה שמוביל לתוצאות
עומר לביא, סמנכ”ל המועצה הישראלית לבנייה ירוקה, הדגיש כי ההצלחה של ישראל בתחום הבנייה הירוקה מבוססת על שיתוף פעולה ייחודי בין הממשלה, הרשויות המקומיות, המגזר העסקי והחברה האזרחית. “שיתוף הפעולה הזה מראה עד כמה עבודה משותפת יכולה לשנות מציאות,” אמר לביא.
בשורה עולמית
האירוע בביתן הישראלי הציג את ישראל כמדינה שמצליחה לתרגם חזון סביבתי למציאות. ההשתתפות הבינלאומית הרחבה והעניין שגילו נציגים מכל העולם מוכיחים כי המאמצים המקומיים תורמים לא רק לישראל, אלא מהווים השראה למדינות רבות אחרות.