מדד הנתינה השנתי של Jgive: מה ממוצע התרומה בישראל, כמה כסף נתרם, מהו מספר התרומות, מה המועדים בהם הישראלים תורמים הכי הרבה, ועוד. סוף שנת המס הגיעה, וזה הזמן לסכם את פעילות הישראלים בתחום הפילנתרופיה והתרומות.
ארגון Jgive (ע”ר) אשר מפעיל את פלטפורמת גיוס התרומות לעמותות הגדולה ביותר בישראל, חושף את נתוני והרגלי תרומות משקי הבית בישראל לשנת 2019 במדד הנתינה השנתי.
בפלטפורמה, רשומות כ-1000 עמותות ישראליות, כולן פעילות ובעלות אישור ניהול תקין מרשם העמותות וסעיף 46 המאפשר החזר מס בגין תרומה.
מדד הנתינה מציג נתונים שנאספו מפלטפורמת ארגון Jgive אשר היא כאמור הגדולה והפעילה ביותר בישראל בתחום גיוס תרומות לעמותות ומדד זה מצביע על מגמות ותנועות בתחום הפילנתרופיה העממית (תרומות יחידים ומשקי בית) בישראל.
בשנת 2019 נתרמו כ-100 מיליון שקלים דרך פלטפורמת ארגון Jgive, זאת לעומת 56 מיליון שקלים שנתרמו בשנת 2018. נתון זה, מצביע על גידול משמעותי בהרגלי התרומה של הישראלים בכל הנוגע לתרומה באינטרנט און-ליין. בעבר, הישראלי הממוצע נהג לתרום באופן פרונטלי או בטלפון כאשר אנו רואים שהמגמה לתרומה אינטרנטית, כמו גם דרך אפליקציות העברת כספים למיניהן, מתחזקת בשנת 2019 ותמשיך להתחזק גם בשנים הבאות.
ממוצע התרומה לשנת 2019 הוא 264 שקלים, נתון מעודד לעומת הנתון הרישמי של הלמ”ס לפיו ממוצע תרומה למשק בית הוא 79 ש”ח בלבד. אחת הסיבות להבדל המשמעותי הוא סיבת התרומה. קרי, כאשר אדם תורם באופן יזום און-ליין למטרה אותה בחר הוא יתרום יותר מאשר אדם אליו פונים לתרומה או כאשר הוא נתקל בפושט יד המבקש נדבה.
כ-268 אלף תרומות בוצעו בשנת 2019 בפלטפורמה, מתוכן 22% שהן 59 אלף תרומות, בוצעו ע”י תורמים קבועים שתרמו יותר מפעם אחת דרך הפלטפורמה.
ישנם שלושה מועדים מרכזיים בהם הישראלים פותחים את הלב ובעיקר את הכיס ותורמים בהיקפים משמעותיים. בתקופת חג פורים נתרמו כ-2,600,000 שקלים כאשר החלוקה היא שבתענית אסתר נתרמו כ-1,430,000 ש”ח ובפורים נתרמו עוד כ-1,200,000. בערב יום כיפור נתרמו כ-1,235,000 ש”ח. כך למעשה בשלושה ימים בלבד גויסו כ-4% מסך התרומות השנתיות.
מנכ”ל Jgive, אורי בן שלמה אמר כי “ארגון Jgive גאה להוביל את תחום הפילנתרופיה העממית בישראל, לספק ידע ונתונים בתחום לצד הנגשת התרומה ונתינה לכל אדם בכל מקום ובכל זמן למאות עמותת.
שנת המס החדשה שבפתח מבשרת לנו תקופה בה תחום התרומות של משקי הבית יתבצעו כמעט באופן טוטלי און-ליין, כמו כל שאר תחומי החיים והצרכנות שעוברים להיות מקוונים”.