היום, יותר מתמיד, הסכנה של רעידת אדמה שרירה וקיימת. מזה עשרות שנים שלא הי פה רעידות אדמה, אך הארץ חוותה גם חוותה אותן וביתר שאת. לכן, חיזוק בניינים מפני רעידות אדמה אינו שאלה אלא הוסדר על ידי המחוקק. ניתן ליישם תמ”א 38 על ידי קבלנים מורשים, כשההסדרה נעשית ללא תשלום על הבנייה. הקבלן בונה לעצמו תוספות בנייה בקומת העמודים של הבניין או על הגג (בכל עירייה ההחלטות שונות לגבי תוספות הבנייה) ומחזיר את השקעתו באמצעות נדל”ן מסחרי באותן דירות. תמ”א 38 לחיזוק מבנים נקראת בחוק “תמ”א 38 (1)” כשהכוונה היא שיש גם “תמ”א 38 (2)”, בה יש להרוס את הבניין כולו ולבנות מחדש. על פי ההסדרה בחוק, הדיירים המקוריים חוזרים לאותן דירות שהם עזבו, באותה קומה ובאותו צד בתוך הקומה. הקבלן יכול לבנות לעצמו דירות מעליהם או בקומת העמודים.
בחירת החברה היזמית
חשוב לבחור בחברה יזמית בעלת ידע וניסיון בתמ”א 38. בתחום כמו תמ”א 38 אשדוד מלאה הקבלנים. זו אחת הערים העמוסות בישראל בתחום זה, וכמוה גם יתר הערים כמו רמת גן, רמת השרון, גבעתיים, חולון, בת ים וראשון לציון. מומלץ להשקיע בבחירת הקבלן ולבחור בחברה יזמית שניתן לסמוך על דברתה והוציאה בעבר פרויקטי בנייה מרשימים שגרמו לדיירים להיות מרוצים ממה שהם חוו. לאחר בחירת הקבלן, השקיעו זמן גם בבחירת עורך דין נדל”ן שילווה אתכם מול הקבלן בתהליך וידאג לשמור על הזכויות שלכם.
בדיקות לפני שיוצאים לבנייה
יש לחבר לוח זמנים שיהיה מקובל גם על ייצוג הדיירים וגם על הקבלן בליווי עורכי הדין של הצדדים. במידה ופרויקט כמו תמ”א 38 תל אביב והמרכז עומד להתרחש בחורף יש להדק במיוחד את הנקודות בלוח הזמנים ולהדגיש שסיום יציקת הבטון וקיבוע אביזרי הבנייה צריך להתבצע עד תאריך יעד מסוים שלאחריו צפויות להתחיל סופות החורף. מומלץ לשמור עותק של לוח הזמנים אצלכם וכמובן לעקוב אחר הנעשה בזמן אמת באתר הבנייה המאולתר.
מוזמנים להתייעץ עם שניר חזוט עו”ד תמ”א 38 בכל הקשור לתהליך: 08-941-3749