הצעד הראשון באיטום חדר רטוב הוא לאטום את כל הפתחים המובילים אל מחוץ לחדר. זה כולל חלונות, דלתות וכל פתחי אוורור בקיר המובילים החוצה. לאחר מכן, עליך לאטום את כל הפינות, הסדקים והתפרים שבהם המים יכולים לחלחל באמצעות אטם סיליקון או איטום אחר עמיד למים.
חדרים רטובים הם טרנד פופולרי בעולם עיצוב הבית
הם נתפסים כדרך להפוך את החללים ליותר ידידותיים לסביבה וברי קיימא.
עם זאת, מגמה זו אינה חפה מחסרונותיה. קשה לאטום חדרים רטובים, מה שעלול להוביל לצמיחת עובש ולבעיות אחרות.
ישנן סיבות רבות מדוע אנשים עשויים לרצות לאטום חדר רטוב. לדוגמה, ייתכן שהחדר נוצר במרתף מוגמר שמעולם לא היה אטום למים. לחלופין, הבעלים עשוי לרצות לגרום לו להרגיש יותר נוח ופחות לח עם מראה מודרני יותר על ידי איטום הקירות והתקרה.
חדרים רטובים הם בעצם חדרי אמבטיה אשר תוכננו כך שיהיו חשופים במלואם לסביבה החיצונית ובדרך כלל כוללים מקלחת או אמבטיה פתוחה ללא דלתות או וילונות. הסיבה העיקרית לכך היא שהם מציעים יעילות מים טובה יותר מכיוון שאין צורך בוילון מקלחת או דלת שאחרת היו לוכדים מים פנימה.
על מנת לאטום חדרים רטובים, חשוב לברר באיזה סוג חומרים משתמשים בבניית החדר. אם הקירות והרצפות עשויים מבטון אז יש לאטום אותם עם חומר איטום מתאים.
השלב הראשון באיטום חדר רטוב הוא איטום כל הפתחים בקירות ובתקרות
ניתן לעשות זאת באמצעות איטום או באמצעות חומר איטום. אם אתם אוטמים פתח באיטום, יש לעשות זאת משני צידי הקיר או התקרה, בעוד שאם אתם משתמשים באיטום יש למרוח אותו רק בצד אחד.
השלב הבא הוא התקנת דלת ומסגרת אטומה לתוך הפתח שבו אטמתם את הקיר או התקרה. דלת זו צריכה להיות עם אטמים סביב הקצוות שלה, כך שכאשר היא סגורה, שום אוויר לא יוכל לברוח מבפנים של החדר הרטוב. הדלת גם צריכה להיות בעלת מנגנון סגירה עצמית.
האיטום הוא נוזל הנמרח על המפרקים והסדקים בבניין. ניתן ליישם אותו באמצעות מברשת, רולר או ספריי.
איטום חדרים רטובים הוא שלב חשוב בתהליך הבנייה. חומר האיטום משמש לכיסוי כל רווחים וסדקים כך שמים לא יכולים לחדור לבניין.