לראשונה חברות ישראליות יקימו מאות חוות חקלאיות באפריקה שינוהלו באמצעות מערכות ביג דאטה ויאפשרו להתמודד עם מצוקת הרעב ביבשת. המהלך קורה במסגרת הסכם שיתוף פעולה ראשון מסוגו בין ‘גרין 2000′ ל’AKOLogic’ להשבחת חקלאות מסורתית באפריקה.
מאות מיליונים סובלים מאי ביטחון תזונתי – ההייטקיסטים הישראלים מציעים פתרון: בשבועות האחרונים חתמו ‘גרין 2000’ ו-‘AKOLogic’ על הסכם שיתוף פעולה פורץ דרך, במסגרתו יקימו מאות חוות חקלאיות באפריקה. מתוך הבנה שהשטחים החקלאיים הקיימים לא מספיקים על מנת להאכיל את כ־346 מיליון הסובלים מאי ביטחון תזונתי ביבשת, פיתחו ב- AKOLogic פתרון טכנולוגי חדשני. החברה מנטרת באמצעות חיישנים, רחפנים ועוד את השדות, מנהלת מאגר מידע רחב היקף ובכך מנתחת מידע שמאפשר לייעל את התפוקה.
הפתרון שיופעל במיזם זה ישתלב לאורך כל שרשרת אספקת המזון וייתן לחקלאים המסורתיים כלים טכנולוגים מתקדמים לשיפור תהליכי הגידול. המטרה – למקסם את יכולותיהם של חקלאים משפחתיים באמצעות איגוד תוצרתם תחת מרכזים לוגיסטיים גדולים, אספקת מערך מקיף של ידע, נתונים ופתרונות, סיוע בתכנון פיננסי ומתן גישה לשווקים בינלאומיים. ארבעת החוות הראשונות יוקמו בחוף השנהב ובהמשך מתוכננות עוד מאות חוות של פרויקטים חקלאיים ברחבי העולם.
פלטפורמת AKOLogic שכבר נמצאת בשימוש על ידי קבלני חקלאות מסחריים במספר מדינות באפריקה, אסיה ומזרח אירופה מספקת חבילה מלאה של תמיכה למגדלים קטנים באמצעות בסיסי נתונים מחוות ברחבי העולם. פלטפורמת ‘AKOLogic’ מקנה כלי בקרה על מקור ואיכות התוצרת הטרייה “מהשדה ועד לצלחת” שוק המגלגל מאות מיליארדי דולרים בשנה. ‘AKOLogic’ הינה החברה הראשונה בישראל שקיבלה אישור לניהול בסיסי נתונים בינלאומיים.
‘AKOLogic’ ממירה מידע חקלאי מכל מקום בעולם בכל שפה ובכל פרמטר למידע חקלאי לפי תקן בינלאומי ומאפשר לכל חקלאי בודד להתחבר לאינטרנט מכל מקום ובכל זמן ולגשת למערכת גלובלית לניהול מיטבי של העסק החקלאי שלו. האופי האינטואיטיבי של המערכת החכמה מסוגל לזהות את הפרופיל המקצועי של החקלאי ועקב כך תעביר נתונים בזמן אמת בשפת האם של החקלאי.
מצוקת המזון העולמית מציבה את אפריקה בראש סדרי העדיפויות של קרנות הסיוע וההשקעות. “רבע מאוכלוסיית אפריקה ניצבת מול משבר ביטחון תזונתי”, קבע באחרונה הצלב האדום, “זאת עקב בצורת קשה, מלחמות ועלייה במחירי המזון בעולם”.
‘גרין 2000’ המתמחה בהקמת פרויקטים חקלאיים באפריקה משלב התכנון, ההקמה והניהול, פיתחה לאורך השנים מתודולוגיה להקמה ותפעול של מרכזים חקלאיים לתמיכה והדרכה (ASTC) Agriculture, support, training centers. תוכנית החברה היא להקים בשנים הקרובות מאות חוות נוספות ברחבי היבשת במטרה לפתור את מצוקת המזון ולאפשר לחקלאים המקומיים לספק את מגוון התוצרת הנדרשת לאזורם.
‘AKOLogic’ היא חברת אגרוטק הממוקמת בברור חיל שבעוטף עזה. מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים מסייע לחברת ‘AKOLogic’ ביצירת קשרים עסקיים ושיתופי פעולה עם חברות אחרות בתעשייה הישראלית, למען קידום התעשייה הדרומית.
מנכ”ל החברה, רון שני: “אנו צופים שפרויקטים כאלו ודומים, יכולים למשוך כ”א איכותי לנגב הצפוני ולהפוך לגשר עבור טכנולוגיות נוספות המפותחות באזור לשוק בינלאומי.”