במסגרת שת”פ ראשון מסוגו של המשרד לנושאים אסטרטגיים, רשות השירות הלאומי-אזרחי והמועצה המקומית ג’וליס, בנות שירות מהחברה הדרוזית יפעילו מרכז דיגיטלי למען ישראל בערבית.
מרכז הדיגיטל הראשון של המיזם “משפיעות Digital” נחשף היום (ה’) באירוע במעמד השרה לנושאים אסטרטגיים ושרת התיירות, אורית פרקש-הכהן, מנכ”ל רשות השירות הלאומי-אזרחי, ראובן פינסקי, וראש המועצה המקומית ג’וליס, וסאם נבואני. במסגרת שיתוף הפעולה החדשני, בנות שירות אזרחי מהחברה הדרוזית יפעילו מרכז מדיה ודיגיטל, כחלק ממאמצי התודעה שמוביל המשרד לנושאים אסטרטגיים, בסיוע רשות השירות הלאומי-אזרחי.
למיזם ערך חברתי משמעותי שכן הוא מקנה לנשים צעירות מהחברה הדרוזית, חלופה נוספת לשירות אזרחי מאתגר, עם חשיבות לאומית ובתנאים המתאימים לאופי הקהילה. בנוסף, השירות במרכז הדיגיטל יקנה להן כלים מקצועיים בתחומים טכנולוגיים, מה שיסייע להן בהמשך להיקלט בשוק העבודה, על פי חזון רשות השירות לאומי-אזרחי.
בנוסף לכך, למיזם חשיבות מיוחדת בתקופה הנוכחית, לאור הסכמי השלום עם איחוד האמירויות ובחריין, והניסיון לקדם הסדרים דומים עם מדינות ערביות נוספות. כפי שפרסם לאחרונה המשרד לנושאים אסטרטגיים בדו”ח מיוחד, 90% מהשיח בערבית ברשתות החברתיות סביב סוגיית הנורמליזציה עם ישראל, היה בעל סנטימנט שלילי או שלילי מאוד.
נוכח אתגרים אלו, עלה הצורך בהרחבת סל הכלים והיכולות לפעול בתחום זה. לשם כך, גויסו בשלב ראשוני שש בנות שירות מהחברה הדרוזית, שיתוקצבו על ידי רשות השירות הלאומי-אזרחי ויופעלו תחת ניהול המשרד לנושאים אסטרטגיים. הן יוכשרו להפעיל חדר מדיה ודיגיטל בשפה הערבית למען ישראל. בתוך כך, הן ינטרו שיח רלוונטי בערבית, במטרה לגבש באמצעותו מדד מהימן לניתוח מגמות בתחום, וייקחו חלק פעיל ביצירת תוכן חיובי ביחס לישראל ברשתות החברתיות בערבית.
המיזם המשותף עם רשות השירות הלאומי-אזרחי, והמועצה המקומית ג’וליס, משתלב היטב במדיניות שמובילה השרה פרקש-הכהן, למיקוד מאמצי המשרד בזירה הדיגיטלית, נוכח החשיבות של הרשתות החברתיות בגיבוש תודעה ועמדות ציבוריות, בוודאי ביחס למדינת ישראל. לצד שיפור היבטי מחקר ומדידה של המשרד לאפיון השיח, וגיבוש מענה תודעתי חיובי למען ישראל, השרה פרקש הכהן מקדמת שיח מקצועי מול הפלטפורמות, במטרה להסיר מהן תכני שיח שנאה, הסתה ודה-לגיטימציה לישראל.
השרה לנושאים אסטרטגיים, אורית פרקש-הכהן: ” זכיתי בעצמי להיות בת שרות בבית החולים שערי צדק. מדובר על אירוע מכונן שאני לוקחת איתי עד היום – את הצמיחה האישית, החוויות המעצבות, החברותיות והתרומה לחברה. בני ובנות העדה הדרוזית הם חלק בלתי נפרד מהנוף של החברה הישראלית. ואני שמחה להמשיך ולקדם גם את דגל השירות האזרחי, ולהשיק כאן את מרכז “משפיעות Digital”. כשרה לנושאים אסטרטגיים, קיבלתי החלטה לחשוף לעולם את הקולות המגוונים שיש למדינת ישראל להציע, כדי להמשיך ולבנות את הלגיטימציה של המדינה בעיני כלל המדינות וכל האנשים שיש בעולם.”
מנכ”ל רשות השירות הלאומי-אזרחי, ראובן פינסקי: “מדובר במיזם נוסף שמופעל בידי מתנדבי השירות הלאומי -אזרחי אשר מהווה תרומה משמעותית למדינה ולחברה. שילוב הבנות מהציבור הדרוזי במיזם ייחודי הנלחם על שמה הטוב של מדינת ישראל במרחב הוירטואלי, יניב ערכים חיוביים הן למתנדבות ולציבור ממנו הן מגיעות והן למדינת ישראל המתמודדת בחזית קשה. מתנדבי השירות הלאומי-אזרחי מהווים כח איכותי ומשמעותי לחיזוק החברה ומדינת ישראל.”
ראש המועצה המקומית ג’וליס, וסאם נבואני: “אני רואה בזה משימה לאומית שאנחנו מאוד שמחים לקחת בה חלק, הקמת חדר המצב הדיגיטלי הוא בעל ערך לאומי ואין לי ספק שבחירת מיקומו בג’וליס עם בנות השירות הנפלאות שיש לנו זה הדבר הנכון לעשות. למיזם הזה ערך חברתי ולאומי מאוד גבוהים. הסיפור הכי גדול כאן זה בנות השירות שלנו שיזכו לקחת חלק במשימה מרתקת ובעלת משמעות לאומית, שאין לי ספק גם שיקחו ממנה חוויות וניסיון לכל החיים”.
ליה עמאר, בת שירות אזרחי מהחברה הדרוזית שתיקח חלק במיזם סיפרה באירוע: “כולנו, כל בנות השירות, נורא מעריכות את מה שאתם עושים בשבילנו. זה הפרויקט מאוד חשוב שילווה אותנו לכל החיים. סוף סוף יש מי שרואה את הפוטנציאל של בנות השירות הלאומי, בזכותנו ובזכותכם, הפרויקט הזה יצליח. “