תלמידי חטיבת ביניים מכפר קאסם פיתחו פח אשפה ייחודי עבור אנשים עם צרכים מיוחדים במטרה להקל עליהם את הפעולה הפשוטה (כביכול) ביותר – זריקת זבל לפח האשפה. הפח החדשני הינו חלק ממגוון פתרונות שפיתחו התלמידים כחלק ממיזם “שער היי-טק” שופעל בשיתוף מרכז החדשנות של כפר קאסם, והאקדמיה היישומית להייטק של ארגון “מונא חלל לשינוי”. התלמידים: “שמחים לקחת חלק בטכנולוגיה שעתידה לקדם את איכות חייהם של אנשים עם צרכים מיוחדים.”
פח אשפה נייד לשדרוג חייהם של אנשים עם צרכים מיוחדים, כאלה שאין ביכולתם לעשות לקום פיזית לזריקתצ הזבל, היא יוזמה טכנולוגית חדשה שיזמו ופיחתו תלמידי כיתה ח’ 6 בבית הספר ‘אבן סינא’ שבכפר קאסם. המיזם הוצג במסגרת יום שיא שהתקיים בעיר, אשר נערך תחת הכותרת Cleantec. ביום השיא השתתפו 150 תלמידים שהציגו פתרונות טכנולוגים לשמירה על הסביבה ועל ניקיון העיר.
התלמידים יוסף אלטוריף, חדיגה צרצור, עאיישה בדיר, מרים טהה, מינה עיסא ,לין עיסא, היבא עאמר, חלא עיסא, עאליא טהה ורימאס צרצור הציגו את הפיתוח ואמרו: “שמחים לקחת חלק בטכנולוגיה שעתידה לקדם את איכות חייהם של אנשים עם צרכים מיוחדים”
האירוע התקיים בחסות תוכנית CleanTec, מבית האקדמיה היישומית להייטק של ארגון “מונא חלל לשינוי”, במרכז החדשנות קליקה שבכפר קאסם, ובשיתוף פעולה עם בנק הפועלים, הרשות לחדשנות, USAID ו-MEPI )ששייכים לממשל האמריקאי) החברה הכלכלית, עיריית כפר קאסם ומחלקת החינוך, עמותת אגיק ועמותת סלסביל. האירוע התקיים במעמד ראש מועצת כפר קאסם ומנהלי ארגון מונא.
אסף ברימר מייסד ומנכ”ל אקדמיה יישומית להייטק אמר כי: “הפתרונות הטכנולוגים שפיתחו התלמידים מרשימים מאוד ויסייעו לכלל החברה לשמור על הסביבה ועל כדור הארץ, אבל גם יתנו לצעירים הללו מושגים בסיסיים בהייטק ובטכנולוגיה לעתיד שבו הם ישתלבו בתעשיית היי-טק. לדור הצעיר יש המון מוטיבציה ומסוגלות להגיע וליצור מוצרים מקוריים, איכותיים, ומאוד שמישים. אנחנו ב’מונא-חלל לשינוי’ שמחים להעניק לדור הבא את כלים הטכנולוגים הבסיסים כדי שיום יבוא והם ייקחו חלק בתעשייה ההיי-טק ובחברות הבכירות בתעשייה הישראלית”.