השתלות שיניים ביום אחד הן טיפולים דנטליים שבבסיסם – הטמעת עצם זר שמחליף את שורשי השיניים שנעקרו. בעבר, העקירה הייתה החלק הבוסרי בתהליך שיקום הפה ולאחריה הרופא היה מניח תותב על המקום, אך ללא יסודות מוצקים הוא היה, בדרך כלל, מט לנפול ולא סיפק יציבות במהלך הלעיסה. כיום, טיפולי שיקום פה שבבסיסם – עקירת שן מסתיימים, בשאיפה, בהטמעת שתל, שצריך להיות העתק מדויק של השורש העקור. כיום, הדרך האופטימלית ביותר להסדיר שתל שכזה היא באמצעות טכנולוגיה המתבססת על צילומי CT וצילומים פנורמיים של המשנן, אשר נסרקים על ידי סורק דנטלי לתוכנה בה ניתן לתכנן בדייקנות רבה את השתל.
שתלים מחומרים אציליים חזקים המספקים בדיוק את היציבות של עצם המקור
כשמפיקים שתלים דנטליים באמצעות טכנולוגיה, התוצאה היא עצם זר מחומר אצילי: חומר חזק ומוחלט, בלתי ניתן לשבירה או סדיקה. 2 החומרים הנפוצים הם מתכת טיטניום אפורה או חרסינת EMAX. בנוסף, אלו חומרים שמתיישבים טוב מאד עם פנים החייך ועם עצם הלסת ואינם שוחקים את מי מהם ברבות השנים.
מיפוי מלא של שלבי תהליך ההשתלה
לאחר עקירת השן, הצילומים שיוזנו לסורק הדנטלי ידעו לנבא בדיוק מה צריכים להיות שלבי הטיפול הנדרשים. אם תימצאו מתאימים להרכבת שתל, ייתכן וביום העקירה כבר תצאו עם שתל. טיפול זה לא רק שחוסך כאבי-עקירה בהתעוררות ההרדמה, הוא גם עוצר את הדימום ולא הופך אותו לפנימי כפי שנדמה. במידה ולא נמצאתם מתאימים להטמעת שתל, הבעיה שעשויה לנבוע מכך היא מחסור בעצם לסת. כשאתם נוגעים בלסת התחתונה ומרגישים עצם, אין זה אומר דבר על הצד העליון של אותה לסת, אליו אין לכם גישה ידנית. יתרה מכך, אצל רוב האוכלוסייה, בעיות חוסר-העצם אינן מתקיימות בכלל בלסת התחתונה אלא דווקא בעליונה, במשנן האחורי. שם נמצאות נקודות העיגון הקרובות ביותר לאף והמשמעות היא שחיקה של הסינוסים שלו בהדרגה את העצם. במקרה כזה נדרש טיפול הרמת סינוס לשם הטמעת עצם באופן מלאכותי. לאחר מספר שבועות או חודשים ניתן יהיה להמשיך בטיפול ההשתלה.
טיפול השתלות שיניים ממוחשב מאפשר דיוק תהליכים, קיצור שלהם והכנת עצמים זרים המהווים שתלי שיניים במינימום זמן!