כל מי שנוסע על כבישי ישראל רואה את הרכבים החשמליים, בעיקר של טסלה אך גם של יצרניות נוספות, ומטבע הדברים מתחיל להתעורר העקצוץ – מתי לי יהיה רכב כזה? אז אם גם אתם שוקלים לבצע את הרכישה כדאי לדעת כמה דברים לפני כן. בשורות הבאות יובא מידע תמציתי שכדאי לקחת בחשבון.
- טווח הנסיעה של מרבית המכוניות החשמליות עומד כיום על כ- 400 – 500 ק”מ לסוללה. זהו בהחלט טווח יפה ומרשים, ועם זאת ברור שיש צורך בהטענה. זוהי סוגיה מעט יותר מורכבת מרכבי הבנזין והסולר, בגלל הפריסה השונה של עמדות הטעינה.
- יש בארץ עמדות טעינה ציבוריות, הנמצאות ברחבי הערים ובתחנות הדלק. מדובר לרוב בעמדות מהירות מאוד שיכולות להטעין את רוב הסוללה תוך פחות מ- 30 דקות. עם זאת, עדיין מדובר בזמן המתנה הרבה יותר ארוך מרכבי הדיזל והבנזין, ופשוט כדאי לקחת זאת בחשבון. מייד נתאר את הפתרון לעניין זה.
- לפני כן, נציין שהעלויות של הטענה בעמדות ציבוריות אינן נמוכות בהכרח, והדבר משתנה בין החברות שמפעילות את העמדות. כמו כן, הפריסה של תחנות טעינה לרכב חשמלי עדיין לא מספיק טובה בישראל. היא אמנם מתקדמת באופן מואץ לאחרונה, אך עוד יש כברת דרך לעשות. לכן, כדאי להכיר את העמדות באזור מגוריכם ולהסתייע באתרים ואפליקציות עם מפות.
- אם יש לכם חניה פרטית בבית, הרווחתם, אין ספק שזהו הפתרון הנוח ביותר עבור טעינת רכב חשמלי. חברות המתמחות בתחום מציעות כיום מגוון עמדות טעינה המתאימות לכל סוגי הרכבים החשמליים, והן יכוונו אתכם אל המתקן המתאים עבורכם.
- ההטענה בבית עם עמדת טעינה לרכב חשמלי מאפשרת לצאת מדי בוקר לעבודה עם סוללה מלאה שנטענה במהלך הלילה. באופן כללי, משך ההטענה בעמדה כזאת מתחיל ב- 5 שעות ומגיע עד 10 שעות. הדבר תלוי בין היתר ביכולת הקליטה של הרכב המסוים ובעוצמת הזרם שהוא מקבל מלוח החשמל של הבית, אליו הוא מחובר.
- אם אתם מתגוררים בבניין משותף, אפשר להגיע לפתרונות לא רעים. יש כאן בעיה של צורך בהסכמת בעלי הדירות האחרים, ושל תשתית שלא תמיד יכולה לעמוד בהטענת מספר רכבים במקביל. גם לנושא הזה יש פתרונות בדמות עמדות טעינה חכמות המחלקות את צריכת החשמל באופן אופטימאלי, ועל הדרך גם מבצעות את החיוב והגבייה מבעלי הרכבים.